Racingteam Grønborg

 

Ørnedalsbanen d.17 september 2005

Afslutning DM 2005.
Den 17/9 skulle det endelige slag stå, dvs for mit vedkommende var det jo afgjort. Fordi hvis Robert vandt sidste afdeling ville vi have lige mange point, og lige mange 1. pladser, men jeg havde så flest 2. pladser. Nå men jeg tager jo ikke til nordjylland for at fedte den af på noget taktisk fis.

foto: Palle Østergaard / computer-tjek.dk / www.rcpics.dk


Lørdag morgen var banen meget fugtig i den ene ende og meget tør i den anden ende hvor den nylagte asfalt er. Jeg valgte i samråd med min gamle mekaniker, at sætte lidt mønstret dæk på så jeg kunne komme ud af det våde jordstykke. Med en tid der kun var 15. bedst var dette ihvertfald ikke den rigtige satsning.

1. heatrunde holdt jeg som 5'er på yderbanen. Det var ikke nogen dårlig plads, for efter en tyvstart fra Kaj Jakobsen havde jeg fået varmet dækkene godt og jeg tog starten som en "4-hjulstrækker". Jeg gjorde vel nok den fejl at tage alternetivsporet i 1. omgang, og kom herved til at slås lidt for meget men til sidst lykkedes det da vinde foran Kaj. Oven ikøbet med den 4. bedste tid.

2. heatrunde skulle jeg så starte med bl.a Robert og Søren Nygaard i min egen klasse, og jeg må sige at der blev gået til stålet. Jeg tog igen starten uden de store problemer, valgte igen alternativ 1. gang men denne gang havde jeg mere styr på det fordi jeg holdt mig tæt til Robert's kofanger. Og jeg vidste jo at de 2 foran skulle have alternativsporet på et eller andet, så det var kun at ligge så tæt som overhovedet muligt. den 5.hurtigste tid blev sat, og nu skulle jeg ud og slås med 3 Volvo'er fra klasse 3.

3. heatrunde havde jeg desværre i denne sammenhæng yderste startplads. Den er svær p.g.a vi er så at sige lige hurtigt startende og det var da også mig der måtte give mig efter 1. sving. Nu tog igen alternativsporet først, og fik kørt mig op til Peter T Jensen, så da han i sidste omgang skulle igennem her slog jeg ham på målstregen. Poleposition var en realitet.

A-finalen valgte jeg at starte fra plads 2, og fik da heller ikke de store problemer med starten hvor jeg kunne se Søren Nygaard var kommet igennem på en 2. plads efter 1. sving. Nøjagtig som min 2. heatrunde valgte jeg alternativ 1. gang. Og herefter var det faktisk en kopi af denne heatrunde da de 2 foran kørende skulle igennem overhalede jeg dem og kørte først over stregen.

foto: Palle Østergaard / computer-tjek.dk / www.rcpics.dk

Herved blev der sat punktum for dette års mesterskab med x og o. Efter et bad i vores lejet hytte, kørte vi til en dejlig præmiefest i et forsamlingshus. Med blomster,krans og pokal, blev der festet ihvertfald i vores lille selskab.

Tak for en rigtig god sæson til alle omkring mig.

Se stillingen efter 7. og sidste afdeling af DM i Rallycrossmesterskaberne her


Nysum den 3-4 september

Den gamle Manta havde fået ordnet de koblings-problemer som var ved sidste løb. Lillebror havde gjort alt klar til afgang lørdag morgen fordi jeg først kom fra arbejde samme morgen. Det skal lige nævnes at der fra DASU side ikke blev nogen sag ud af"stenen" fra Nisseringen.

Vi nåede frem til banen så vi lige kunne nå at få en træningsrunde, og så derefter tidtagning. Det kan vist ikke gøres hurtigere i en 2- liters bil, 5. hurtigst af alle. Og i 1. heatrunde som også blev afviklet om lørdagen gik det også virkeligt stærkt og jeg havde den bedste tid i klassen. Og da tiderne også talte til NEZ-cuppen i open klassen var det helt fint. Vi gik ihvertfald til ro uden de store bekymringer.

Søndagen blev der virkelig kørt stærkt i alle heat, og der skulle en meget lille kørefejl fra min side til ikke at få pole, den gik i stedet til Nordmanden i peugeot 306 baghjulstræk og meget hurtig. I A-finalen hvor jeg så holdt 2'er havde vi givet "mantaen" lidt vægt i røven, og det skulle vise sig at være det rigtige valg for jeg fik taget starten og førte da også indtil der manglede 2 omgange, jeg havde oven i købet kunne holde Peugeot'en bag mig efter vi havde taget alternativsporet. Så ville skæbnen at jeg ramte et hul for enden af langsiden og bilen lavede et lille hop, men nok til at jeg kom for langt ud i svinget og jeg måtte se min 1. plads blive forvandlet til en 2.plads.

I Nez-cuppen skulle jeg starte som nr. 4 i anden række, med de 2 Volvo s40 fra henholdsvis Norge og Finland i 1. række sammen med den før omtalte Peugeot 306'er. Efter starten var jeg godt med de 3 foreste og lagde mig ind bag dem i første sving. Det var ikke hvad Erling Krog havde tænkt sig, han tog en stor chance og gik udvendig på både mig og peugeot'en med det resultat at han ramte ydervolden og blev kastet rundt og væltede, i samme ombæring ramte han også peugeot'en og da jeg kom ud af støvskyen var jeg nr 3. Denne plads ville jeg holde til mål, fordi jeg simpelhen ikke kunne nå til de 2 stærke volvo'er, og jeg havde fået skabt et hul ned til nr 4.
Skæbnen tilsmilede mig rigtig da den ene volvo fik motorskade 100 meter før målstregen, og en 2. plads var en kendsgerning.

Alt i alt et godt race på en fantatisk bane. Det eneste lille men der kan være, er at dommerne/flagposter ikke ser at vores kære Nordmand i peugeot'en skubber mig meget voldsomt på langsiden lige efter mållinien, det kunne have gået meget galt fordi farten og måden man skal have bilen til at svinge på med den høje hastighed man har på lige på dette sted, gør det utroligt farligt at blive ramt bagfra.
foto: Palle Østergaard / computer-tjek.dk / www.rcpics.dk

Og når vi er ved det står der i tillægsreglerne at man skal møde op til præmieoverrækkelse i køredragt, det har man ikke ulejliget sig med at forklare vores udenlandske kørere, (og en enkel dansker). Billeder af folk i joggingdragter og andet ligegyldigt tøj er altså ikke nemt at bruge til pressemeddelser.


Se stillingen efter 6. afdeling af DM i Rallycrossmesterskaberne herNisseringen 14/8 2005

5. afdeling af det danske mesterskab blev kørt den 14 august på Hjemmebanen Nisseringen ved Næstved.Ved dette løb kunne jeg skabe det hul i point skalaen til Robert Jensen og Henrik Nielsen fra Give, som kunne skabe lidt ro i bestræbelserne på at opnå DM nr 2."Vejrguderne" havde lovet dårligt vejr i en hel uge op til løbet, men det viste sig heldigvis ikke at være tilfældet. Det giver utvivlsomt et bedre og mere retfærdigt løb.

Under tidtagningen begyndte koblingen at lave numre, og der er ikke meget at stille op med mindre den blev skiftet. det er trods alt lidt tidskrævende. Så vi satsede på at den ville holde resten af dagen og så kun "fise"lidt.

I det 1. heat kom jeg i kamp med Ole Bech i fletningen fra alternativ-sporet, som resulterede i et lille møde med dækvolden og styrekuglen blev revet af i højre side, dog kom jeg over mållinien men med stort tidstab.  
foto: Palle Østergaard / computer-tjek.dk / www.rcpics.dk

De 2 næste heat blev der virkelig lagt i ovne, for der skulle køres stærkt for at få en nogenlunde startplads i B-finalen. Her skulle jeg ned og starte som nummer 4 med Poul Larsen på 1'eren, som efter det grønne lys ikke gjorde alt for at presse mig, og jeg kunne køre mig frem til A-finalen.

Her havde Ronni Jensen kørt sig frem til pole. Og hvad der skete efter det grønne lys er kun til min fordel, fordi Flemming Pedersen i sin Astra kom så hurtigt fra start at der blev tumult med Ronni og Henrik Nielsen, denne tumult skabte lige den plads jeg skulle bruge for at smutte op i mellem og ligge mig bag Ronni. Jeg forsøgte et par gange at angribe ham men uden større held, selvfølgelig kan jeg give min kobling skylden, men jeg må også indrømme at den knægt køre godt, og afviste alle angreb fra mig. Jeg tog til takke med 2. pladsen og 17 gode point.

Og for at dryppe lidt malurt i bægeret lavede jeg en "dougnut" oppe i det store sving efter målflaget (som jeg plejer). Men uheldet ville at jeg kom til at kaste en sten op på publikumsbakken og at den så ramte en lille dreng på ca 8 år var meget uheldigt, og dommerne gav mig en offenlig straf, og bad DASU om at kigge på sagen.

Se stillingen efter 5. afdeling af DM i Rallycrossmesterskaberne herDen 28.-30 bliver der jo kørt næsten alt hvad der kan trække af danske "folkeracere" og "rallycrossere" på Ørnedalsbanen ved Sæby. Et arrangement som kræver en kæmpe indsats af alle der på den ene eller anden måde er berørt arrangementet.

"Ørnedalen" havde fået lavet en voldsom investering i asfalt, som er blevet lagt fra start og op igennem det store 1. sving, og starter så igen på langsiden ud for startområdet. Dette er nogle gode tiltag for rallycross, men der mangler så bare nogle ordentlige bade-toiletforhold, og ikke mindst noget strøm i ryttergården, men det er jeg sikker på at "de" nok skal få sat i gang inden længe på dette dejlige område.

Løbet for mit vedkommende startede med at vi torsdag måtte montere en ny OT-giver som jeg først havde fået fra Bruno Hansen dagen før. Der skulle også lige monteres et relæ som vi havde hentet i Ålborg dagen i forvejen.

Til træning om fredagen forløb alt som det skulle, og jeg kunne med ro i sjælen køre ud til min familie som i den anledning havde lejet en campingvogn på Sæby strand-camping.
Jeg var flankeret om lørdagen med min gamle far, min webmaster Palle og min kone, så det skulle nok gå. Jeg må jo indrømme at der ikke er så meget at spekulere på når jeg har mine faste mekanikere med. Men de sidste 3 år har jeg måtte klare mig uden dem til dette arrangement.

Nå men lørdagen var jo godt igang, og mine tider var jo de bedste i klassen, og så oven i købet bedre end nogle af "Svenskerkasserne" i den store klasse. Der var nogle rigtige gode dyster med meget tæt kamp uden at røre hinanden med de store Volvo'er (tak! det er sådan race skal være). Selv i 3. indledende heatrunde hvor himlen havde åbnet sig, blev der stadig kørt godt til. Poleposition var ihvertfald en kendsgerning for mig.


foto: Palle Østergaard / computer-tjek.dk

Da A-finalen skulle løbe af stablen var nedbørsmængden af en sådan karakter at det var lige før man skulle have monteret en bådmotor. Jeg havde valgt pos. 1 med Robert Jensen som 2'er og det var vel nok her slaget skulle stå.

Og så har jeg ved gud aldrig i min lange motorsports-karriere oplevet en så tydelig tyvstart fra Robert, uden at blive dømt. Dette skal ikke være en undskyldning for at jeg ikke bliver 1'er eller ihvertfald nr. 2 i løbet, for der laver jeg den ene kørefejl efter den anden, og har vel fået en mindre "hjerneblødning". Efter at have påkørt de forskellige autoværn flere gange tager jeg til takke med den 5. plads det nu skulle blive til denne dag.

For at vende tilbage til tyvstarten, jeg har set en video der viser med alt tydelighed omkring 2-3sek dækrotation fra Robert's Astra, det er så lang tid så man kan se at Søren Nygaard Jensen og Henrik Nielsen i sidste række har tid til at kigge på fakta-dommeren og tilbage inden det grønne lys bliver tændt. Det er også påfaldende at jeg hele dagen oven i købet har startet om ikke hurtigere så lige så hurtigt som de store Volvo'er, lige pludselig kan en forhjulstrukken Astra tage en hel billængde på mig inden vi er halvt henne ved svinget.

Det er altså for ringe af faktadommerne, og det giver yderligere anledning til at ønske transpondere så vi undgår disse problemer med det menneskelige øje. Nå ! nu har jeg fået lidt luft, men det ville dog være ærgerligt hvis noget sådant skulle afgøre et DM.
Claus


Se stillingen efter 4. afdeling af DM i Rallycrossmesterskaberne her
Nysum den 18-19/6 3. afdeling af det danske mesterskab og 3. afdeling af det tyske mesterskab.
Vi var kommet hjemmefra i god tid og alt tegnede rigtig godt. Karin og Tess havde taget turen i "calibra'en", og vi fik en hyggelig aften sammen med en del af tyskerne.

Lørdagen gik også på raske fjed med licens og teknisk kontrol, og om eftermiddagen var der træning som gik rigtig godt, indtil den famøse gearkasse begyndte at strække i 3. gearet. Jeg og "chefmekaniker" Michael blev enige om at forsøge at lave den så godt vi nu kunne med en vinkelsliber. Alternativet var at vi pakkede sammen og kørte hjem med uforrettet sag, og så spiller racingteamet ikke, så vi brugte det meste af aftenen på at renovere gearkassens 3. og 4. gear med en vinkelsliber. Og lur mig om ikke det lykkedes.

Jeg skulle starte i et af de første heat, hvor jeg uden de store kvaler tog starten, og skulle bare køre en kanon-tid og sådan så det ud indtil sidste omgang. Så satte motoren lige et par gange for der efter at dø fuldstændig. Jeg blev trukket ud (første gang i år), og vi fik arbejdet på sagen med hjælp fra Bruno Hansen fandt vi fejlen som lå i OT-giveren, en sådan blev hurtig modificeret så den passede, og så var "Manta" klar igen.

Nu fik jeg sat de 2 hurtigste tider af 2-hjulstrukne biler, og til trods for at jeg kun havde disse 2 tider fik jeg alligevel sneget mig med i A-finalen.

Da vi kørte igennem 1. sving lå jeg 5. dette fik jeg efter nogle gunstige overvejelser ved alternativ-sporet lavet om til en anden plads efter Henrik Nielsen som jeg angreb hele tiden, og de steder hvor jeg var hurtigere end ham manglede jeg mit 3. gear så jeg ikke havde momentet til den afgørende overhaling.

Photograph
foto: Karin Grønborg

Og så skulle jeg også lige holde øje med bagdøren for Janne Nielsen var også rigtig godt kørende, hun havde da trods alt kørt sig op fra B-finale og ender som nr 3.Se stillingen efter 3. afdeling af DM i Rallycrossmesterskaberne herMandag d. 16 maj - 2. pinsedag på Nisseringen.

Det kan være svært at få armene ned,efter en så dejlig forlænget weekend.
Vejret på denne dag viste sig at blive rigtigt godt "race-vejr" med en smule regn som gjorde det meget ens for alle kompetanter. Lidt koldt, men det er kun et spørgsmål om påklædning.

Dagen startede som den skulle med de 2 iøjeblikket stærkeste volvo'er i den store klasse, som de hurtigste og derefter min rent motormæssige mindre Manta. Så 3. hurtigst i tidtagning var over al forventning, og var da også meget god placering i sidst-kørte heat i 1. omgang, fordi jeg netop kom i konkurence med disse Volvo'er og idste at bare jeg hang på ville det blive en god tid.

1.heat endte da også med en 2. plads efter Troels Daarbak's S40, og efterat have overhalet Ole Bech.
2. heat måtte jeg se mig slået af disse 2 svensker-slæder, men fulgte dem godt til dørs. Men hele tiden den hurtigste tid i min egen klasse.
3. heat måtte Manta'en lige helt op på dupperne(og selvfølgelig chafføren) hvor jeg da også vandt heatet foran disse 2 svenske "containere".

Der var jo inge tvivl om pole-position i min klasse, Robert Jensen havde fået lov at låne fruens Astra og havde tage sig af 2.placering og så Søren Nygaard Jensen med Ascona'en spændt godt på 3 placering.

foto: Palle Østergaard / computer-tjek.dk


Søren der havde den yderste startplacering havde åbenbart fået et tørt spor at sætte af i, mens jeg selv lige fik en lille våd plet at sætte af i. Det betød rent faktisk at Søren fulgte rigtig godt med i starten, jeg tror end dog han på et tidspunkt lige havde næsen foran min. Men efter 1. sving hvor jeg havde téten var jeg ikke i tvivl om udfaldet bare mit materiel ville holde. Hvad det gjorde. Det skal nævnes at min meget populære gearkasse skal kigges efter igen igen inden næste løb. (Fra bil kører på lift totaloverhaling af gearkasse til bil køre ned af lift tager kun ca 2 timer)

Der har været en del presse-omtale af pågældende løb, hvor der er fokuseret en del på mig. Kig lidt på disse optagelser, de fortæller en del om vores sportsgren.
Claus

Se artiklen fra Næstved Tidende Tirsdag d. 17 maj 2005 her (390 kb. - åbner i nyt vindue)

Se indslag fra TV2 Øst her
(gå ned til: Vilde hestekræfter Støv, larm og hestekræfter.Alt fra motocross til rallycros var i dag samlet på Nisseringen i Næstved.. 02:16)

Se stillingen efter 2. afdeling af DM i Rallycrossmesterskaberne her


22. april 2005

Da "alle" mine faste mekanikere åbentbart kan finde på at tage til konfimation på den samme dag som der er race, med føre visse ændringer i planerne, når man nu vil ud at køre race.

Jeg og min kone måtte tage ganske alene til Løvel-banen ved Viborg for at køre den 1. afdeling af DM. Og efter den noget lidet start på Estering den 17. april, var jeg meget spændt på om ihvertfald min gearkasse ville holde.

Jeg lå meget pænt i den rigtige ende med tiderne. Der var kun de 2-3 kraftige volvo'er fra den store klasse der var bedre end mig, og det er jeg udmærket tilfreds med, og bliver det mere jo længere hen på dagen vi kommer.

Banens beskaffenhed er så ringe at jeg på et tidspunkt tænker på at pakke sammen og køre hjem mens min bil endnu er hel, og dette er ikke møntet på mine medkompetanter, for hvis vi kom til at ramme hinanden ville det være p.g.a. huller i banen, at bilen ville springe ind i side på den anden. Alt på bilen var man nødt til at spænde efter hver gang man havde været ude på denne bane.

Men med nogle tider der var de bedste i klassen kunne jeg se frem til pole i A-finalen. Efter ca 1,5-2 timers forsinkelse og diverse procedurefejl i beregninger for at finde finale-deltagerne, kunne vi endelig stille op til et finale-løb som - ja jeg vandt,,,,

Her ses dagens 3 bedste kørere i klassen fra 0-2000 ccm.

1. Claus Grønborg, Vordingborg
Opel Pennzoil Manta

2. Michael Schmidt, Sæby
Opel Kadett

3. Thomas Christiansen, Frederikshavn
Fiat


Men men sikke en bane, det er ikke måden at få rallycross-kørere tilbage og køre igen. Hov noget positivt skal nævnes toilet og badeforhold er virkelig misundelsesværdigt meget flot.
Håber at Løvel-banen vil vende denne dårlige tendens, for det er et fantastisk publikum de kan stable på benene derovre.
Nå ! nok negative vibrationer, jeg fik 20 gode DM-point. (og lejlighed til at få spændt min bil efter flere gange)

Se stillingen efter 1. afdeling af DM i Rallycrossmesterskaberne her3 gange øverst på podiet

Rallycross 27/09/04

Claus Grønborg som var sikret sin DM-titel inden afslutningsløbet på Nysum-banen den 19. september, sluttede af med at konstituere sig som den bedste kører for sæsonen 2004 i 0-2000 ccm klassen.

Med sin altid spektakulære kørsel overbeviste han med sin Opel Manta at selv om man har vundet DM'et skal man ikke hvile på laurbærene. I nogle tider der ikke lå langt fra de turbo-4hjulstrukne biler kørte Claus sig til en A-finale med startplacering som nummer 3. Dette var dog ingen hindring da starten gik. Claus lagde sig i front fra start til mål uden det helt store pres fra de øvrige kompetanter. Efter tidstraf på 5 sekunder til Nikolaj Sørensen og svenskeren Stig Hagequist, var den endelige stilling 1-Claus Grønborg, 2- Søren Nygård Jensen, 3- Stig Hagequist.
Foto: Corinna Soomann

Claus havde også meldt sig i open-class i NEZ-cuppen, hvor den eneste udenlandske kører dog havde fået mekaniske problemer, så derfor blev en ren dansk finale i denne klasse. Her havde man overført tiderne fra de indledende heat med 2 tællende, så derfor holdt Claus her i pole. Her kan man jo gentage sig selv og sige at Claus bare lagde sig i front fra start til mål, uden de helt store angreb fra de andre kompetanter, det skal dog nævnes at Manta'en fik dog lov at slappe lidt af de 2 sidste omgange, men på intet tidspunkt blev placeringen sat på en prøve. placering 1- Claus Grønborg, 2- Niels Møller, 3- Kaj Jacobsen.


Da Claus havde fået pokalerne for disse præstationer, var der lige den sidste medalje som skulle med hjem til Vordingborg, nemlig DM-guldet som blev kørt i hus for første gang. Claus har været tæt på mange gange, men men både skade på ham og tekniske problemer i de sidste afdelinger har holdt ham ude af medalje-rækkerne de foregående år. Det skal dog nævnes at Claus altid har gjort sig godt i de tyske mesterskaber, og det er ikke for ingen ting at han af det tyske publikum har fået tilnavnet Claus "Liebling" Grønborg.

Tekst og foto: Johnny Larsen / www.motorsporten.dk


Sæsonen 2004 er nu for alvor igang.
På siden her kan du se resultater for indeværende sæson.

7- 9 maj...En travl weekend !

Da jeg havde fået allieret mig med 2 af mine forhenværende mekanikere, til at køre med mig på denne noget anstrengende weekend med 2 løb, henholdsvis 1. danske afdeling på Løvel-banen ved Viborg fredag den 7.(Storebededag) og 1. afdeling af det tyske mesterskab på Estering ved Buxtehude den 8-9 maj. En god tur med natfærgen Kalundborg -Århus var vi fremme på løvel-banen ved ca. 3 tiden. Lidt søvn efter der var flyttet lidt rundt på tingene i bil og trailer. Licens-kontrol med dobbelt gebyr p.g.a. i mine øjne bagateller omkring datoer,bla ,bla, bla, teknisk kontrol hvor man for første gang i de mange år jeg har kørt auto-rallycross skulle stille med en homolegeringsattest, denne har ligget i min taske i lige så mange år uden at være anvendt i danmark. Men bevares 1 gang i tyskland hvor jeg brugte den jeg stadig har i min taske. Men den svarer ikke til No. i vognbog. Så nu har jeg købt en fra FIA til 500,- hvor der står nøjagtigt det samme i (ordnung muss sein).

Det er af største vigtighed, at bilen klargøres mellem hvert heat, da det oftest kun er marginaler der afgør om man får sat en god tid.
Rally cross og autocross belaster køretøjet temmeligt meget. Derfor tjekkes det meste af undervognen umiddelbart efter et endt heat, så evt. skader kan udbedres inden næste heat

Her ses en af teamets mekanikere med den sidste klargøring inden finalen på Løvel-banen.

Vi havde i løbet af dagen besøg af Morten Nedergård fra Square-oil, der havde lidt goodies med til os. Det er altid dejligt at se en repræsentant for de firmaer der interesserer sig for vores lidenskab. Nå men efter en udemærket dag med nogle fantastiske gode dyster og nogle gode tider for den gamle Manta endte det da også med pole. Her må jeg erkende at jeg i finalen tog en noget forkert disposition med hensyn til alternativ-sporet, og kom efter dette møde ud som nr 4 lige efter Janne Nielsen VW-golf GTI, som jeg dog overhalede, med en lidt voldsom overhaling lige efter det store hop på langsiden. Denne 3. plads formåede jeg at holde til mål trods nogle ihærdige forsøg på at også overhale Julle's MR.2 på 2. pladsen. Men et tillykke til Robert Jensen BMW 2002 med 1. pladsen, det var flot kørt. Efter præmieoverrækkelsen med blomster og en meget flot pokal (endelig en klub der kan finde ud af at investere i nogle flotte pokaler) blev der pakket sammen og sydpå gik det.

Her ses dagens 3 bedste kørere i 0-2000 ccm.
1. Robert A. Jensen, Frederikshavn, BMW 2002.
2. Søren Julle Pedersen, Bramming, Toyota MR 2.
3. Claus Grønborg, Vordingborg, Opel Pennzoil Manta.

Vi landede i Buxtehude ca. midnat og lagde os til at sove uden for banen. Efter en formiddag med diverse opstilling af telt og material, papir og teknik-eftersyn var der træning og tidtagning. Tidtagningen viste at jeg ikke helt havde glemt hvordan Estering skal køres, 2. hurtigst klassen efter Erling Krog. Dagen efter startede faktisk meget godt med den hurtigste tid efter første heat, herefter kan man vist roligt sige at det gik ned af bakke. Det begyndte at regne i lårtykke stråler, så det var den med det helt rigtige dækvalg der ville vinde, og det må siges at der blev prøvet alt muligt ikke kun i mit team, men også alle de andre forsøgte alle mulige typer skæringer. Det hele endte med en 4. startplacering, og efter starten lå jeg i lang tid nr. 3 og formåede også at holde denne placering indtil 2. sidste omgang hvor gearkassen satte sig fast i 4. gear. Dette kan koblingen ikke holde til ret længe så jeg trak mig ud af løbet på en 5. plads OK. Det viste sig at en split til skiftegaflen var skubbet lidt ud og derfor gik i klemme, da denne var sat på plads og låst virkede gearkassen igen uden problemer.

Claus Grønborg


Den 22-23 maj
2. afdeling af det danske- og tyske mesterskab.

Den 22-23 maj skulle slaget så stå om den 2. afdeling af det danske-, og 2. afdeling af det tyske mesterskab, som skulle køres samtidig på den velfungerende Nysum bane ved Hobro. "Der blæst jen væældig wind den dav ujj fra west". Denne note holdt i hvert fald stik denne weekend. Vi oplevede alt fra sol, regn, hagl og masser af blæst med støv til følge. Jeg havde fået min faste mekaniker (bror Michael) med igen efter overstået konfirmation, samt Karin (det er min kone) og min 7mdr gamle datter. Der blev lagt ud med licens- og teknisk kontrol kl. 12 lørdag, hvilket altid fungerer godt her. Fra kl. 14 var der fri træning i hele 2 timer. Vi startede bilen op for at lade den varme lidt op, og faktisk da jeg stod med køredragt og det hele på, gik bilen ud. Det viste sig at den benzinpumpe som føder reservoiret før højtrykspumpen var stået af...? Dette medførte så at højtrykspumpen kørte tør, hvad den aldeles ikke må. Så også denne lød meget mærkelig. Vi havde en reservepumpe med som hurtigt blev monteret, men det viste sig at denne pumpe havde haft en utæt prop, så selv reservepumpen virkede ikke særligt godt. Men jeg fik da trænet en del omgange, dog gik bilen stadig ikke som den skulle. efter træning fik styr på dette problem der viste sig at være forkert modtryk på benzinen. Problemet blev ikke løst, da EFI'en er justeret til et bestemt tryk, kontra åbningstid på dyserne. Vi skruede det så højt op at vi var sikre på at der ikke brændte hul i stemplerne, hvilket dog medførte en del tøven på gassen. Tidtagningen blev en succes, da jeg kørte den 12. bedste tid, set i lyset af at der var tilmeldt 10 turbo/4hjulstrukne biler var dette en meget god tid. Om søndagen hvor første indledende heat blev kørt om formiddagen, var der for nogle en dejlig tør (og støvet bane) at køre på, mens andre inklusiv undertegnede fik ikke mindre end 2 heat hvor man vandede banen mens jeg holdt på startlinien på slicks, dette er ikke nogen god kombination, da tiden uvilkårligt bliver dårligere. Oven i de allerede opståede problemer begyndte gearkassen nu også at lave numre. Jeg kunne ikke skifte fra 3. til 2. men skulle helt ned i 1. og så op igen, og dette er ikke nemt at køre med. Tiderne blev overført til både den tyske og den danske afdeling, så efter en del gode dyster på banen lykkedes det alligevel at køre til en 4. placering i A-finalen, og en 6. plads i den tyske div. 4, og en 2. i Super-B-finalen. Det var den danske Kl.2. finale der skulle køres først, her holdt jeg i 2. startrække med Keld G.Jensen og Søren Jensen foran i 1. række. Da starten gik var Søren's Ascona hurtigt ude af hullet, men han kiksede et gear lige efter første sving og jeg kunne køre inden om ham, og med Keld udvendig, så der blev lidt kamp om placeringen ved 2.sving, hvor "Mantaen" kom først igennem, herefter skulle det have været en overkommelig opgave at køre den hjem. Men, men, men:....... for enden af langsiden i det nye asfalt-sving kom der et ordentligt "klonk", og differentialespærret var røget. Jeg trak mig herefter og kørte bare stille og roligt rundt på banen for at fuldføre. Det kunne jo være, at der var en af de andre der udgik og man derved fik en "gratis" placering. Det hele endte med en meget mærkelig 4. plads på en dag hvor alt bare var Tycho Brahe.


31/5 04

Efter det noget liden løb på Nysum, hvor mange ting gik galt (at læse andetsteds). Jeg måtte satse på at køre med et svejset ”difspær” da det nye fra Sellholm ikke ville kunne nå at komme inden afgang til Frederikshavn. Og så måtte bland andet den famøse gearkasse skilles op til flere gange( ca. 20 ) for at få den justeret ordentlig ind, så den kunne klare et løb mere inden der kom reservedele fra Quaife i England. Dette lille projekt var først færdig lørdag aften klokken ca. 21, til trods for at der var bestilt afgang fra Odden klokken 16..

Så køreturen blev den lange vej over Fyn, og vi var først fremme ved 3 tiden Søndag morgen.

Her blev der lagt ud med noget dejlig bred kørsel p.g.a. 100% spær, men tiderne var faktisk meget hurtige. Efter nogle fantastiske gode indledende heat med nogle dyster med både Peter T og svenske Johnny Hansen i deres voldsomme Volvo´er.

Det endte da også med poleposition, og her kunne jeg til manges forundring så vælge at starte på plads 3. Dette viste sig at være en rigtig god disposition, trods det at jeg havde Julle’s hurtigt startende MR2’er ude på 5’eren. Da starten gik må jeg indrømme at det kom lidt bag på mig at jeg var først igennem 1. sving, og efter alternativ-sporet var det netop kun Julle der var foran mig da vi nåede Julle´s tur til at tage det alternative spor havde jeg igen 1. pladsen. Her blev jeg uden de store problemer, selvom jeg slækkede gevaldigt til sidst fordi min gearkasse igen lød mærkeligt.

Øverst på skamlen, og tilskrevet 20 gode point, som gjorde at jeg ligger på 1. pladsen i den samlede stilling 2 point foran Keld G.

Det skal da lige nævnes at Robert’s gamle BMW 2002 næsten i bogstaveligste forstand var flyvende, da han ramte Kaj Jakobsen afrevet forhjul på en så uheldig måde at bilen simpelthen lettede, og man kunne se den nede fra startområdet komme op over volden på den modsatte langside. Mon han for den bil ud at køre igen, eller står der mon ikke et par andre biler som han nok skal få ud at trille.


17/6-04
ACN-Estering’s 100 gangs jubilæums løb

Til dette løb som var ACN-Estering’s 100 gangs jubilæum, havde jeg som ganske almindelig udøver lagt et pænt stort arbejde i at få så mange danske kørere med til tyskland, og vise flaget på en god måde. Det hjælper jo gevaldigt på det at det var gratis at stille op. Det skal selvfølgelig nævnes at en del ville have stillet op under alle omstændigheder, i hvert fald Div 1 kører hvor dette løb også talte til det danske mesterskab.

Jeg og storebror Eli var taget af sted fredag sidst på eftermiddagen, og havde en stille og rolig tur derned. Da vi havde fået rejst teltet var der ikke rigtig mere at foretage sig, andet end slappe af. Det fortsatte vi med om lørdagen da der kun var licens og teknisk kontrol, ingen løb overhovedet, det var også det samme da vejrguderne ikke ligefrem havde tilsmilet Estering med solskin, det stod virkelig ned i tove.

Til gengæld blev der lagt ud om søndagen med rimelig tørvejr, od dermed hurtige tider på denne skønne bane hvor man bare kan køre stærkt, og på lang siden virkelig når ”begrænseren” på de fleste biler. Efter træning ville min kobling bare ikke mere. Det viste sig at være hovedcylinderen som var stået af, heldigvis havde Ole Bech en som jeg kunne låne, og vi havde snart fået udskiftet den så det igen fungerede optimalt. Det skal her nævnes at min gearkasse var blevet udstyret nye ting til ”uha-mange” penge, og så var der også lige kommet et nyt Sellholm-diffenrentiale i bagtøjet til lige så ”uha-mange” penge.

Det rakte da også til 2. hurtigste tid i tidtagningen, og det være med nogle gamle dæk fra Kaj Knudsens tid. I de 2 første indledende heat var det vel hvad der betegnes som den dårligste startplacering ude på 5eren, og et 3. heat startplads 3. Dette taget i betragtning fik jeg alligevel en A-finale plads 4, som også er en dårlig plads at starte på.

Da starten gik fik jeg bare bid med det samme og kørte udvendig på Robert Müller, og kom da også op til 1. sving som 2´er lige efter Erling Krog, her gled bilen et splitsekund fra mig og jeg endte med at holde på tværs, Robert nåede at gå udvendig omkring med kun et lille puf mens Volland blev fanget af min spærring, og inden jeg fik bilen i bakgear blev Volland ramt hårdt bagfra af Flemming Pedersens Astra som så skubbede Volland op i mig med rimelig kraft. Da jeg fik bilen af sted igen lå jeg 5er, men bilen styrede ikke som den skulle efter det hårde møde med Flemming og Volland. Det viste sig at være en bukket øverste bærearm, og det kunne ikke forsvares at køre superfinalen som jeg også var kvalificeret til.

Da det er de 6 finalister der får pokaler var der dog en lille metalgenstand og en lille check at tage med hjem.

Alt i alt et godt løb hvor jeg måtte være til hjælp for de mange kørere der var på Estering for første gang, men forhåbentlig ikke sidste gang


22 -24 Juni
Motorsportsfestival 22 -24 Juni Ørnedalsbanen .

Der plejer at være rigtig mange tilmeldte til dette suveræne løb midt på sommeren. Med over 120 heat på de 3 dage, er der rigeligt at se til for de indvolverede medlemmer af FSAS.

Jeg var kommet af sted uden mine normalt trofaste mekaniker og lillebror Michael, men havde dog taget min kone, børn og svigermor med på turen til det nordjydske. Det skal nævnes at det var i forbindelse med en ferietur til Legoland i 2 dage. Det kan ellers nok være at de øvrige feriegæster kigger noget når det store racingteam-træk kommer ind på en campingplads.

Lidt træning om fredagen, som forløb uden de store problemer, og meget klar bil og pilot til om lørdagen hvor det store slag skulle udkæmpes. Man kan selvfølgelig her tærske langhalm på de indledende heat, men det endte alligevel at jeg tog pole i A-finalen. Her må så siges at jeg fik noget kamp, først efter start var ”Julle med sin hurtigtstartende MR2’er som røg forbi mig inden 1. sving, men formåede ikke at holde sin bil helt inde i sporet, og jeg så mit snit til at smutte inden om ham. Det gav lidt massage, lykkedes mig dog med mit moment at trække fra ham, imidlertid var Flemming Pedersen med sin hurtige Astra kommet på ydersiden af ”Julle” og lå herefter nummer 2. Der blev en vældigt og fair kamp lige til målstregen mellem de 2 ”Opel’er”. Men det var Manta’en der trak det længste strå.

Om aftenen i det store festtelt er det altid en oplevelse at få overrakt sin pokal, når 200 mennesker klapper og jubler. Det er i hvert fald en oplevelse som min datter på knap 4 år aldrig glemmer når hun får lov til at stå med far på øverste trin på skamlen og holde blomsterne.


15 august
Nisseringen

Dette er jo min hjemmebane, også selvom jeg ikke for kørt så meget på den som man kunne tænke sig. Sådan er det når man skal prioritere sport-familie-arbejde.

Banen passer mig altid godt, længden sving og underlag, bilen er meget i balance på denne bane.

Jeg havde fået monteret et onboard-camera i min bil, og når jeg efterfølgende kom ud fra løb kunne man så se det på en 42” fladskærm som Erik Nielsen havde stillet til rådighed på dagen.

Den extra vægt betød intet for bilen. Der blev bare kørt den ene suveræne tid efter den anden, og i 2. heatrunde var det da også lige ved at gå galt, fordi jeg fulgte Teil Hansen’s Ford Focus så meget at jeg ikke kunne nå at bremse da han lavede en kørefejl i svinget lige inden langsiden, men dog kørte jeg 5. hurtigste tid overall. Mine mekanikere knoklede for at få bilen klar igen. Den havde faktisk fået en hård medfart af mødet med Focus’en. Og det lykkedes da også at få den klar igen med noget gaffa-tape og nogle strips.

3. heatrunde kørte jeg endda 2/10 sek hurtigere end Teil, hvad der lyder helt absurd. Poleposition blev en realitet, og da starten gik var der faktisk ikke så meget diskusion om hvem der skulle vinde på denne dejlige dag ved Næstved. 20 skønne point blev smidt på kontoen


5 september
Ørnedalsbanen

For ca. 4 år siden bebudede min daværende faste følgesvend og mekaniker Johnny Larsen som var med mig til så at sige alle de løb jeg deltog i, at han ville skære ned på hans angagement i rallycross (hulk hulk). Nu har jeg igen fået denne unikke mand med mig igen, med hans ro og overblik er han bare guld værd at have med til sådanne arangementer, ikke at forklejne de øvrige der har hjulpet mig

Den 5.september kunne det afgøres om jeg løb med DM-titlen, så Michael, Johnny og jeg tog til Sæby med de største forhåbninger der kunne ligge på vores skuldre. Dagen startede dog ud med den dårligste tidtagning som jeg har kørt på Ørnedalsbanen i år, det gjorde det ikke bedre at gearkassen var begyndt at lave numre. 1. heat jeg kom ud var da også umiddelbar en formsag, men men suveræn start men ud af det 1. sving kan jeg ikke få den i gear, og bliver overhalet af et par biler. Janne Nielsen kommer på ydersiden af mig, og tager en chance ved at trække for hårdt ind i mod mig hvor jeg ikke kan gøre andet end at stå på bremsen (jeg kan ikke flytte mig til højre for der er et autoværn) med det resultat at Janne må korrigere og jeg smutter forbi igen. Janne var godt nok sur på mig bagefter, men mon ikke i bakspejlets lys at hun kan se at jeg ikke kunne gøre andet end det som jeg gjorde. Jeg vandt heatet med en rigtig god tid. Samtidig udspillede et lille plus for mit mesterskab da Keld G glemte at køre alternativspor og fik en tidsstraf på 10 sek.

Johnny og Michael arbejdede nu på højtryk for at få gearkassen til at fungere igen. Johnny fandt da og hurtigt fejlen, der viste sig at være en løs bolt på en skiftegaffel, denne og resten af kassen blev spændt efter og så var vi klar igen med en optimal gearkasse.

Efter de 2 andre heat var jeg på 2. pladsen i A-finalen, med Thomas Thomsen som havde kørt rigtigt stærkt hele dagen. Startplacering nr.2 betød ikke noget, for da starten gik var jeg forest og denne plads holdt jeg da også til målstregen, godt nok var det lige ved at blive for spændende med Michael Christiansen i Fiat Ritmo, da alternativsporet skulle tages havde jeg lige fået sat manta’en for tidligt i 3. gear, så jeg måtte lige gå lidt hårdt til omdrejningerne, men pyt !

Samtidig var Keld G med nød og næppe kommet op fra B-finalen til A-finalen hvor han endte på en 3. plads. Denne stilling betød at jeg hermed var Danmarksmester anno 2004 i klasse 2© copyright 2004 www.computer-tjek.dk